fbpx

Cheesecake

737

 

Cheesecake

cu brânză de capră, lime și jeleu de gutui
Prep Time 30 mins
Cook Time 1 hr
Course Dessert
Cuisine French
Servings 6

Equipment

  • tavă înaltă de tort, cu pereți detașabili

Ingredients
  

  • 500 gr mascarpone
  • 200 gr cremă de brânză cu lapte de capră
  • 2 lime
  • 200 gr zahăr pudră
  • 3 ouă
  • 100 gr biscuiți cu ovăz
  • 100 gr fulgi de ovăz
  • 75 gr unt nesărat
  • 1 gutuie mare
  • sare

Instructions
 

  • Amestecă crema de brânză cu 150 gr de zahăr, un praf de sare și adaugă pe rând cele 3 ouă; rade coaja și stoarce zeama unei lămâi lime;
  • Pregătește blatul din biscuiți pisați, fulgi de ovăz și unt topit; nivelează amestecul pe fundul tăvii de tort și toarnă compoziția din brânză deasupra; coace timp de 1 oră la 170 gr C;
  • Între timp pregătește jeleul de gutui; taie gutuia cu tot cu cotor, presară 50 gr de zahăr pudră peste ea, coaja și zeama de la un lime; adaugă 50 ml de apă și fierbe totul într-un vas cu fund gros până când gutuia se înmoaie; stoarce la final sosul într-un alt vas și lasă-l să se răcească;
  • Scoate cheesecake-ul din cuptor, lasă-l să se răcească și toarnă sosul deasupra; presară coajă de lime;

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Close
Your custom text © Copyright 2020. All rights reserved.