Cheesecake
cu brânză de capră, lime și jeleu de gutui
Equipment
- tavă înaltă de tort, cu pereți detașabili
Ingredients
- 500 gr mascarpone
- 200 gr cremă de brânză cu lapte de capră
- 2 lime
- 200 gr zahăr pudră
- 3 ouă
- 100 gr biscuiți cu ovăz
- 100 gr fulgi de ovăz
- 75 gr unt nesărat
- 1 gutuie mare
- sare
Instructions
- Amestecă crema de brânză cu 150 gr de zahăr, un praf de sare și adaugă pe rând cele 3 ouă; rade coaja și stoarce zeama unei lămâi lime;
- Pregătește blatul din biscuiți pisați, fulgi de ovăz și unt topit; nivelează amestecul pe fundul tăvii de tort și toarnă compoziția din brânză deasupra; coace timp de 1 oră la 170 gr C;
- Între timp pregătește jeleul de gutui; taie gutuia cu tot cu cotor, presară 50 gr de zahăr pudră peste ea, coaja și zeama de la un lime; adaugă 50 ml de apă și fierbe totul într-un vas cu fund gros până când gutuia se înmoaie; stoarce la final sosul într-un alt vas și lasă-l să se răcească;
- Scoate cheesecake-ul din cuptor, lasă-l să se răcească și toarnă sosul deasupra; presară coajă de lime;