fbpx

Tiramisu

566

 

Tiramisu

viciul perfect
Prep Time 20 mins
Course Dessert
Cuisine Italian
Servings 4

Ingredients
  

  • 250 gr mascarpone
  • 200 ml smântână lichidă
  • 4 lg zahăr brun
  • 1 plic zahăr vanilat bourbon
  • 20 ml lichior de cafea
  • 200 ml cafea
  • 12 pișcoturi
  • cacao

Instructions
 

  • Pune într-un bol crema mascarpone, smântâna lichidă, zahărul, lichiorul de cafea și mixează până obții o cremă densă (poți folosi semințele unei păstăi de vanilie și atunci, în locul plicului de bourbon, adaugi o lingură suplimentară de zahăr brun);
  • Pregătește cafeaua și înmoaie pișcoturile pe fiecare parte, până absorb suficientă cafea;
  • Poți folosi fie o tavă pătrată, fie 4 borcane de 330 ml; așază întâi o parte din cremă, apoi pișcoturi, apoi iar cremă; la final presară cu cacao;
  • Lasă-l la rece 1 oră, dacă reziști!
    *eu n-am folosit ou, dar la aceste cantități se poate adaugă 1 gălbenuș de ou proaspăt, provenit dintr-o sursă sigură;

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Close
Your custom text © Copyright 2020. All rights reserved.