Tiramisu
viciul perfect
Ingredients
- 250 gr mascarpone
- 200 ml smântână lichidă
- 4 lg zahăr brun
- 1 plic zahăr vanilat bourbon
- 20 ml lichior de cafea
- 200 ml cafea
- 12 pișcoturi
- cacao
Instructions
- Pune într-un bol crema mascarpone, smântâna lichidă, zahărul, lichiorul de cafea și mixează până obții o cremă densă (poți folosi semințele unei păstăi de vanilie și atunci, în locul plicului de bourbon, adaugi o lingură suplimentară de zahăr brun);
- Pregătește cafeaua și înmoaie pișcoturile pe fiecare parte, până absorb suficientă cafea;
- Poți folosi fie o tavă pătrată, fie 4 borcane de 330 ml; așază întâi o parte din cremă, apoi pișcoturi, apoi iar cremă; la final presară cu cacao;
- Lasă-l la rece 1 oră, dacă reziști!*eu n-am folosit ou, dar la aceste cantități se poate adaugă 1 gălbenuș de ou proaspăt, provenit dintr-o sursă sigură;